fbpx
Salted caramel cappuccino

Salted caramel cappuccino – recenzija

Dakle prije nego što kažem nešto o ovom cappuccinu, moram samo reći da obožavam okus kave. ALI, nažalost ne smijem ju piti često. Izgleda da nemam dobru toleranciju na kofein. Kada sam počela raditi kao student bio mi je gušt svako jutro s kolegama popiti kavu. No, nakon nekog vremena sam osjetila neke simptome za koje nisam znala čemu bih ih pripisala. I tako sam kroz razgovor s mamom shvatila da mi organizam reagira na kavu. Osjećala sam kao da mi tijelo iznutra drhti, kao neku vrstu nervoze koje se ne možete riješiti, i morala sam češće na WC (kava je diuretik). Bez obzira na to, smijem piti kavu, samo ne prečesto i ne kad sam stvarno umorna. Onda me kofein dodatno “šupi”.

Kada sam vidjela ovaj okus cappuccina moram priznati da se jedan dio mene zainteresirao, ali drugi dio mene je bio malo skeptičan. Jako volim slanu karamelu i najradije bi ju polila po svemu i svačemu. U glavi si nisam uspjela spojiti slanu karamelu i kavu. No, zato su druge glave bile pametnije od moje i napravile su, za mene, izvrstan spoj. 

Kao prvo, karamela se osjeti već u samom mirisu kad se kava priprema. I onda kada ju probate, odmah osjetite slanu karamelu. Po meni cappuccinu uopće ne treba dodavati šećer, karamela odradi svoj posao. S obzirom da se radi o cappuccinu, okus kave nije toliko jak, puno više predvladava karamela, ali ja moram priznati da se meni to jako svidjelo. Jedini mi je minus bio, kada sam namočila napolitanke u taj fini cappuccino, nisu mi imale okus kao inače. To me malo zbunilo, ali dobro Bože moj, neću jesti napolitanke s ovim cappuccinom. Nekima bi vjerojatno ovaj cappuccino bio dovoljan slatki obrok sam za sebe, ali ja sam jučer imala baš veliku potrebu za slatkim. A i znatiželjni dio mene se pitao kakvog će okusa biti napolitanke namočene u slano-karamelasti cappuccino.

Iskreno cijenu nisam zapamtila, jer sam kupila ovaj cappuccino prije desetak dana. Ako se dobro sjećam cijena je oko 18 kn. Meni je cijena prihvatljiva s obzirom da ja ne pijem kavu svaki dan. U kutiji imate 8 vrećica. Za nekoga tko bi pio ovaj cappuccino svaki dan, otprilike bi mu trajao tjedan dana. I to da ne podijeli ni sa kim. Ja nisam taj tip, ja sam podijelila s mamom, koja ga je isto htjela probati iako nije fan kave. I oduševila se.

Ocjena:

Izgled pakiranja: 6/10

Okus hrane: 8/10

Cijena: 7/10

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *