fbpx
notebook, glasses, pen

Otto & Frank – recenzija doručka

Restoran Otto & Frank smješten je pri početku Tkalčićeve ulice. U svojoj ponudi imaju različite delicije, ali ja sam za njih saznala kada sam pretraživala dobra mjesta za doručak u Zagrebu. Tako sam se ja prošli tjedan uputila isprobati njihove doručke.

Ugođaj

Nažalost, nisam slikala ambijent samog restorana, ali ja sam se osjećala vrlo ugodno i nekako domaće. S društvom sam sjela unutra, jer je bilo hladno, a i željela sam vidjeti kako prostor izgleda iznutra. Prostor je, naspram nekih drugih restorana, manji, ali nije skučen. Većina namještaja je drvena. Mi smo sjeli odmah blizu vrata, tako da sam imala pogled točno na kuhinju. Ne znam kako vama, ali ima neka posebna čar u tome kad možete malo baciti pogled na kuhinju u restoranu. Ja se tada osjećam kao da sam dobila priliku vidjeti backstage neke predstave ili filma. Tamo se događa čarolija i samo je pozvanima dopušteno ući. Tako da kad imam prilike škicnuti, uvijek škicnem 😉 Po izgledu prostora ne bih rekla da je cilj bio urediti ga što domaćije, ali ja sam se stvarno osjećala vrlo domaće i ugodno. Možda je tome pridonijela i hrana

Sve u svemu ugođaju dajem ocjenu: 7/10.

 

Hrana

Naročili smo slani i slatki doručak, da vidimo jesu li jednako dobri. Za slani dio doručka smo naručili njihov Zagrebački doručak. U Zagrebački doručak spadaju dva pohana poširana jaja (ne znam kako se to radi, ali izgleda predobro), salatica i mladi luk, sir,vrhnje i hren i kao podloga velika šnita kruha. Slatki doručak je bio French toast sa nutellom i bananom. I slani i slatki dio doručka su mi se svidjeli, ali moram priznati da me je slani više osvojio. Inače nisam tip osobe koji jede puno hrena, ali ovdje mi je toliko pasao. Dao je notu svježine siru i vrhnju u ovo jesensko doba. Pohana poširana jaja su izgledom podsjećala na malo veće bombone. Bila su mi jako fina, ali moram priznati da su mi obična poširana jaja ipak malo draža. Ova su mi nekako bila žilavija nego obična, što ima smisla, jer vjerujem da ako ih se poha moraju biti malo kompaktnija. Kruh i salata s mladim lukom su isto bili jako dobri i upotpunili su cijeli doručak.

Zagrebački doručak
Zagrebački doručak

Slatki dio doručka je isto bio jako fin, ali meni malo presladak. Pretpostavljam da je to zbog nutelle, koja je inače dosta slatka. French toast je bio jako mekan, topao i prekrasno je mirišao. Moguće da sa slatkim dijelom nisam bila toliko oduševljena jer Zagrebački doručak djelomično povezujem s djetinjstvom. Naročito sir i vrhnje. Oba doručka izgledala su vrlo rustikalno. Sve je bilo složeno lijepo na tanjuru, a izgledalo je kao da je usput stavljeno. To mi se sviđa jer daje dodatnu notu osjećaja “kao da sam kod kuće”.

French toast s nutellom i bananom
French toast s nutellom i bananom

Zajednička ocjena slanog i slatkog doručka je: 7/10 (ovu ocjenu dajem i izgledu i okusu).

Sveukupna ocjena

Ovo je bio jedan od boljih izlazaka u grad i jedan od finijih doručaka koje sam probala. Inače sam jako slaba na doručke i obožavam ih jesti, a vidi se da se u restoranu Otto & Frank zbilja trude napraviti finu hranu s domaćim štihom. Konobarica je bila jako ljubazna i vjerujem da ću se radi svega što sam navela vratiti u Otto & Frank, možda idući put na ručak. Htjela bih još samo napomenuti da sam uz ovaj divan doručak popila i jedan mirišljavi čaj od bazge, koji je cijelu ovu priču zaokružio. Nema mi dražeg recepta za ugodu: domaća hrana + fini topli čaj.

Sveukupna ocjena: 7/10

Sažetak

Ugođaj: 7/10

Izgled hrane: 7/10

Okus hrane: 7/10

Sveukupno: 7/10

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *