fbpx
Desertni izazov

Desertni izazov

Ovo je nešto što spremam već dobrih mjesec dana. Kao veliki ljubitelj slatkog, već godinama razmišljam o tome zašto nigdje nema nekog izazova sa slatkim na webu? Barem ja nisam našla, a ne mogu reći da nisam tražila. Ne znam koliko ste upoznati s čitalačkim izazovima (“reading challange”), ja sam se s njima upoznala prije koju godinu. Slučajno sam naišla na jedan takav izazov i odlučila ga prihvatiti.

Šta je čitalački izazov i kakve on ima veze s desertima

O čemu se zapravo radi? Radi se o izazovu u kojem morate pročitati određeni broj knjiga. Ali, postoje različite poticajne rečenice, odnosno zadaci, koje vas malo više upućuju u nekom smjeru, kako vam ne bi bilo dosadno. Dakle, nije samo cilj pročitati 24 knjige u godinu dana, već ćete dobiti 24 zadatka koji će vas voditi na tom zanimljivom putu. Primjerice, morat ćete pročitati knjigu čiji pisac dijeli vaše ime ili knjigu s drugog kontinenta ili knjigu koju ste počeli čitati, ali ste prestali.

Nakon što sam ja odradila svoj zabavni izazov s čitanjem, počelo mi se motati po glavi, a zašto toga nema s kuhanjem? Naročito mi se motalo po glavi, zašto toga nema s desertima? Meni bi to bilo strašno zabavno. Prvo što mi je zabavno kod takvih izazova, jest pročitati kakvih sve ideja i zadataka ima. A nakon toga obožavam kada mi mozak počne razmišljati šta ću za koji zadatak odabrati.

I tako sam ja svoju želju i ideju odlučila realizirati i napraviti desertni izazov. Gledala sam malo web, malo knjige, malo Instagram i došla sam do 104 zadatka za vas, ali i za sebe. Naravno, nije poanta riješiti sve zadatke. Osmislila sam različite razine ovog izazova, jer ipak ne rade svi deserte svaki tjedan i ne znaju svi o svim mogućim tehnikama koje se koriste. Ja prva nemam pojma jako puno toga što ima veze s desertima. Zato sam, između ostalog, i osmislila ovaj izazov. Da nešto naučimo i da se zabavimo.

Razine i poanta

 

Napravila sam 4 razine desertnog izazova: početnička razina, napredna početnička, srednje napredna i napredna. Ovako možda djeluju malo suhoparno i kao da se radi o nekom tečaju, ali čekajte dok čujete kakve sam im fora nadimke dala i kakvi nas sve zadaci očekuju.

Poanta ovog izazove nije natjecateljska, iako ako želite slobodno podijelite s nekime s kime biste se voljeli natjecati u rađenju deserata. Neka to bude vaš mali bake off. Prvenstveno sam željela, da nam izazov donese malo veselja, puno komunikacije, smijeha i dijeljenja (savjeta, pitanja, uspjeha i malo manjih uspjeha). I ako je moguće, malo mira i opuštanja od svega neugodnog što smo proživjeli. Kao svojevrsna terapija slasticama.

Puding razina

Poznata i kao početnička razina. Sadrži 12 jednostavnih zadataka. Cilj je bio da se radi jedan zadatak po mjesecu, ali naravno da se toga ne morate držati. Što se mene tiče možete napraviti svih 12 u istom danu, mjesecu ili tjednu. Također, ne morate ih niti napraviti svih 12. Poanta je da vas ova razina malo uvede u svijet pravljenja slastica i da vidite šta se sve može napraviti iako možda nemate nikakvog iskustva s rađenjem slastica.

Puding razina-desertni izazov

Download PDF 

Palačinka razina

Ovo je razina naprednih početnika. Sadrži 24 manja izazova, dakle 2 po mjesecu. Kao i kod početničke razine, nije bitno da to bude točno 2 deserta po mjesecu. Izazov nije striktan, nego proizvoljan. Ova razina sadrži sve izazove iz puding razine i još 12 novih zadataka.

Palačinka razina-desertni izazov

Download PDF

Muffin razina

Ovo je razina od koje je moja ideja zapravo počela. 52 deserta, za svaki tjedan po jedan. Ovo je razina od koje ću ja krenuti. Ova razina sadrži sve zadatke iz palačinka razine te još ima dodatnih 28 zadataka. Ne bih vam znala reći je li teška ili ne, vidjet ćemo na kraju godine.

Muffin razina-desertni izazov

Download PDF 

Torta razina

Ovo je zadnja razina, napredna razina. Sadrži sve zadatke iz muffin razine i još dodatna 52 zadatka. Ako odlučite, uzeti ovu razinu, imajte to na umu. U pdfu ćete imati obje sličice, ali ako slučajno skidate slike, skinite si sliku i sa muffin razine i sa torta razine. Iskreno, ovo je razina kojoj težim, ali si ne želim stvarati pritisak. Želim da mi ovo bude jedna opuštajuća i zabavna aktivnost. Za ovih drugih 52 zadatka, uvijek imam i drugu godinu.

Torta razina-desertni izazov

Download PDF

Sve razine

Ako slučajno želite imati sve razine, pa ovisno o vašem raspoloženju birati zadatak koji vam se sviđa, stavljam vam i link za sve razine. Jako se veselim isprobavanju svih slastica koje će mi pasti na pamet, a najviše se veselim dijeliti s vama što smo sve napravili. Ako slučajno nećete imati ideje za neki od zadataka ili se jednostavno želite pohvaliti svojim desertom, slobodno mi se obratite putem Instagrama ili putem maila sweetparadiso5@gmail.com

Download PDF

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *